Spetterfris en zuiver van smaak. Frisse groene appel (Granny Smith), citroen, vers gemaaid gras en een heerlijke fris-minerale afdronk. Aperitief, appetizers/borrelhapjes, zomerse salades, schaal- en schelpdieren (Fruits de Mer, oesters, krab), rauwe vis (sashimi, ceviche) en niet te versmaden bij asperges!
Afkomstig van het familie domein Des Champs Gonneau, gerund door Jean-Marie en Valerie Boutin samen met hun dochter Marie.
Touraine is de naam van het wijngebied in het hart van de Franse Loire* wijnstreek. Het belangrijkste commerciële centrum, de stad Tours, ligt precies halverwege tussen de beroemde Sancerre (in het oosten van de Loire streek) en Nantes in het westen (de thuisbasis van Muscadet).
Wijnmaken
Nadat de Sauvignon Blanc druiven zijn geplukt worden deze ontsteelt, licht gekneusd en direct koud ingeweekt. Doel van dit inwekingsproces is om extra aroma’s en smaak aan de druivenschillen te onttrekken. Vervolgens wordt het druivensap op lage temperatuur vergist om niets van de frisse delicate smaken verloren te laten gaan. Na de vergisting, tot aan het moment van botteling, rijpt de wijn ‘sur lie’ op de fijne gistsporen om aan extra smaakdiepgang te winnen
*De rivier de Loire loopt, door het gelijknamig gebied, van midden-Frankrijk tot aan de Atlantische Oceaan. Aan deze rivier grenzen veel wijngebieden zoals Touraine, de bekendste zijn Sancerre en Pouilly-Fumé.