De wijn is krachtig droog, vol en rond van smaak. Frisse en volle, aroma’s: rijpe gele appel, vijg, kamille en hooi. Ondersteund door subtiele hints vanille als gevolg van de fermentatie en rijping in eikenhouten vaten. De afdronk is vol en lang. Om te schenken bij vis- & witvlees gerechten met romige sauzen, niet pittig Aziatisch eten en zachte (witte) kazen.
Rioja is Spanje’s beroemdste wijngebied het is niet alleen groot maar ook gevarieerd in termen van klimaat, bodem- en druiven soorten. Deze diversiteit maakt het gebied zo interessant en in de Rioja streek zijn dan ook veel verschillende wijnen te vinden zoals deze witte wijn gemaakt van de druivenrassen Chardonnay en de nieuwkomer Tempranillo Blanco (zie onderstaand).
Wijnmaken
De wijn wordt vergist in nieuwe eikenhouten vaten en rijpt in totaal vier maanden in deze vaten. Tijdens deze periode wordt de wijn wekelijks ‘gebatonneerd’. Hierbij worden de gistresten die op de bodem van het vat liggen, door de wijn geroerd zodat deze aan smaakdiepgang en complexiteit wint.
Tempranillo Blanco
Het druivenras Tempranillo blanco is een witte mutatie van de blauwe Tempranillo druif, waar de rode Rioja wijnen voor het grootste deel van gemaakt worden. Sinds 2007 is het erkend door de Rioja Consejo Regulador (Rioja Regulatory Council) en opgenomen als een toegestane variëteit in de Rioja DOCa-classificatie. Tempranillo Blanco deelt 97,8 procent van zijn DNA met zijn rode oudervariëteit. De beste voorbeelden laten kenmerken van sinaasappel- en steenfruitkarakters zien.