Witte wijnen

Dreissigacker Riesling Organic

Deze wijn is een perfect kennismaking met de elegante, verfijnde wijnstijl van Dreissigacker. De wijn is knapperig en fris van smaak met kenmerkende Riesling mineraliteit. Je proeft aroma’s van groene appel, citroen, limoen en een subtiel vleugje sinasappel bloesem, perzik en granaatappel. De klasse van deze wijn blijkt ook uit de heerlijke, lange en verfrissende afdronk die doet verlangen naar de volgende slok. Heerlijke aperitief wijn om door schenken bij frisse salades, oesters, sashimi en sushi.

 16,95

Op voorraad

Dreissigacker, Duitsland, Rheinhessen
SKU: 8346000

Jochen Dreissigacker is een van de toonaangevende namen in de hedendaagse Duitse wijnwereld. Zijn wijnhuis, gelegen in Bechtheim in de regio Rheinhessen, staat bekend om zijn compromisloze kwaliteit, biologische werkwijze en elegante, minerale wijnen — met Riesling als absolute ster.

Jochen nam het familiebedrijf in 2001 over en transformeerde het tot een modern en vooruitstrevend wijngoed. Sinds 2007 werkt Dreissigacker volledig biologisch. Zijn filosofie is helder: de natuur bepaalt het ritme, en de wijnmaker begeleidt. De wijnen worden met minimale interventie gemaakt: spontane vergisting, lange rijping op de lies, en een sterke focus op terroir.

Zijn wijnen spreken de taal van de natuur, met een zuivere expressie van terroir, elegantie en diepgang die je proeft in elke slok. Of het nu gaat om zijn verfijnde Rieslings, karaktervolle Grau- & Spätt- burgunders en Chardonnay, elke fles uit de kelder van Dreissigacker belichaamt topkwaliteit en pure passie.

Sinds 2007 is het wijnhuis gecertificeerd voor biologische productie. De wijngaarden, die zich uitstrekken over 42 hectare, worden biodynamisch beheerd, met respect voor natuurlijke cycli en zonder gebruik van synthetische middelen. Deze aanpak resulteert in wijnen met een uitgesproken karakter en een hoge mate van verfijning.

In 2018 opende het wijnhuis een moderne, duurzame wijnkelder die harmonieus is geïntegreerd in het omliggende landschap. Het ontwerp maakt gebruik van natuurlijke hulpbronnen, zoals zwaartekracht voor wijntransport en regenwateropvang, en minimaliseert energieverbruik door natuurlijke koeling .

Pers
Weingut Dreissigacker heeft internationale erkenning gekregen voor zijn hoogwaardige wijnen. Zo werd het wijnhuis bekroond met de “Beste Weißweinkollektion” door Eichelmann in 2021 . Daarnaast zijn de wijnen van Dreissigacker geliefd in de gastronomie en worden ze geschonken in gerenommeerde restaurants, waaronder dat van topchef Tim Raue.

Wijngaard & wijnmaken
De druiven voor de Riesling groeien in de wijngaarden rond Bechtheim. De bodems zijn van kalk en lössleem. De Riesling druiven van Jochen Dreissigacker worden na rijping in verschillende fasen met de hand geoogst. Nadat de druiven van hun steeltjes zijn ontdaan, worden deze licht gekneusd en vervolgens in contact gelaten met het vrijgekomen druivensap om zoveel mogelijk smaakstoffen uit met name de schilletjes te onttrekken. Na persing van de druiven vindt de alcoholische fermentatie van het druivensap, plaats in roestvrijstalen vaten om niets van de delicate smaken verloren te laten gaan. Hier rijpt de wijn, op de overgebleven gistresten om aan smaakdiepgang en complexiteit te winnen, tot aan het moment van botteling.

Land: Duitsland

Alle bestellingen binnen Nederland worden verzonden via PostNL tegen de volgende tarieven:

  • Standaard (1-2 werkdagen) – € 7,95

Meer van dit merk

Geen resultaten gevonden.

Recent bekeken

Geen resultaten gevonden.