Fris, krachtig en vol, van smaak. Met subtiele Bourgondische hazelnoot toets, door de vergisting- en rijping op eikenhouten vaten. Ideale Bourgogne aperitief wijn en om door te schenken bij klassieke gerechten (kip-, vis-, groenten, schaal- en schelpdieren) uit de Europese keuken.
Vincent Bouzereau is (10e generatie!) wijnboer in het wereldberoemde wijn gebied Meursault en is in het gelijknamige dorp gevestigd. Hij bezit in totaal 18 hectare aan wijngaarden in o.a. de dorpen Auxey-Duresses, MonthĂ©lie en Puligny-Montrachet. Vincent zijn filosofie is simpel: âOm een goede fles wijn te maken, heb ik top kwaliteit druiven nodigâ. Hij brengt om die reden dan ook veel tijd door in zijn wijngaarden om, na al het harde werken, in september druiven van topkwaliteit te kunnen oogsten.
De vinificatie/ het wijnmaken is âtraditioneel Bourgondischâ. In de praktijk betekent dit dat de alcoholische vergisting en verdere âopvoedingâ van de wijn plaatsvindt in eikenhouten vaten van 228 liter. Hiervan wordt ieder jaar, afhankelijk van de wijn in kwestie, 15 tot 30% vernieuwd. De vinificatie en opvoeding in eikenhouten vaten geeft de wijnen een extra dimensie in finesse en kracht.
Coteaux Bourguignons
De gebiedsbenaming, Coteaux Bourguignons, werd in 2011 gecreĂ«erd en omvat rode, witte en rosĂ©wijnen, de appellatie is in totaal 2500 hectare groot. De wijngaarden zijn te vinden van het departement Yonne in het noorden, via de CĂŽte dâOr en het zuiden van de Bourgogne tot de RhĂŽne in het zuiden.