Primitivo kennen we onder meerdere namen uit verschillende streken, maar is hoe dan ook inheems voor de regio rond de Adriatische zee. Hier word hij Primitivo, Tribidag, Crljenak Kastelanski en lokaal onder nog veel meer verschillende namen vermeld. Aan de andere kant van de oceaan kennen ze deze druif beter onder de naam Zinfandel.
Vrij vertaald verwijzen de meeste van deze namen namen naar het specifieke groeiproces waarbij de druivenplant als één van de eersten in de wijngaard fruitaanzetting krijgt.
Voor de Terragnolo worden de druiven op optimale rijpheid in meerdere rondes geplukt en word alleen het beste fruit geselecteerd. De druiven ondergaan een traditionele vergisting waarna de wijn verder rijpt voor 12 maanden op kersenhouten vaten en daarna nog 6 maanden op grote slavische eikenhouten vaten.
De dieprode granaatkleur en de tranen in het glas maken samen met de geur gelijk indruk. Koffie, cacao, gedroogde pruimen, zwarte zure kersen, vijgen en sinaasapelschil maken het een bijzonder rijke, aangename neus. In de smaak is de wijn zacht, maar met een aanhoudende frisheid en tannine die de wijn naar een hoger niveau tillen en plaatsen op een plek waar deze mee kan doen met de allerbeste Primitivo’s die Puglia te bieden heeft.











