Witte wijnen

Oumsiyat Obeidy

Een originele en intrigerende droge witte wijn van Obeidy, een druivenras dat al duizenden jaren in Libanon staat aangeplant. Je proeft zachte, elegante verfijnde smaken zoals jasmijn, bloemenbloesem en gekonfijte citroen. Maar ook witte perzik, citroen, rijpe appel en amandel. De afdronk is zacht, delicaat, lang en mineraal. Als aperitief en bij vis- en gevogelte, salades uit de Mediterrane keuken.

 9,40

Op voorraad

Bekaa Vallei, Château Oumsiyat, Libanon
Artikelnummer: 8421070

De familie Bou Sleiman waarvan Joseph de 4e generatie is heeft er alles aan gedaan de hedendaagse kennis in huis te halen, tegelijk tradities te respecteren. Passie en Erfdom van Vader op Zoon is de lijfspreuk sinds 1950! De beste Libanese wijnen komen uit de Bekaa-vallei, de hellingen van deze vallei vormen ideale klimatologische condities voor de teelt van blauwe druiven. Er zijn ongeveer 300 zonnedagen, terwijl het in de nacht goed afkoelt, er valt genoeg neerslag en druivenstokken kunnen tot 1000 meter hoogte geplant worden. De bodem bestaat vooral uit kalk, de bodemgesteldheid maakt het mogelijk om elegante wijnen te maken. Tijdens de bloei- en rijpingsperiode van de druif is het erg droog, hierdoor komen er haast geen ziekten voor dus zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig. Dit komt uiteraard ten goede aan de kwaliteit van de wijn

Obeidy is een witte druivensoort die in Libanon vooral staat aangeplant in de Bekavallei, Libanons meest legendarische wijngebied. Bovendien is, op basis van DNA onderzoek, vast komen te staan dat Obeidy een echt Libanees druivenras is. Het staat hier al duizenden jaren aangeplant en heeft zich perfect aangepast aan het warme Mediterrane klimaat. De druif heeft een dunne schil. De schil van Obeidy is zo dun dat je de zaadjes er doorheen kunt zien. De druif is gevoelig voor direct zonlicht en om die reden staat hij aangeplant in pergola wijngaarden waarbij de druiven, in de schaduw, onder het bladerdek van de wijnstokken hangen afgeschermd van de zon.

De druif is oxidatie gevoelig. Dit betekent dat wanneer het druivensap voor langere tijd in contact staat met zuurstof, je afwijkende smaken krijgt (sherry achtige tonen, muffe/ bruine appel). Om dit te voorkomen worden de druiven voor zonsopgang geplukt, op het koelste moment van de dag. In de kelder worden de druiven snel verwerkt om niets van de delicate smaken verloren te laten gaan. De wijnmaker doet er alles aan om niets van de delicate smaken verloren te laten gaan. Het sap wordt uit de druiven is geperst, afgesloten van zuurstof. Vervolgens wordt het sap vergist in roestvrijstalen vaten, op lage temperatuur hierdoor is de wijn vol en fris en verfijnd van smaak.

Druivenras 1: Obeidy

Alle bestellingen binnen Nederland worden verzonden via PostNL tegen de volgende tarieven:

  • Standaard (1-2 werkdagen) – € 7,95

Meer van dit merk

Geen resultaten gevonden.

Recent bekeken

Geen resultaten gevonden.