Minerale en vlezige wijn. De neus is fris met boteraroma’s, samen met witte bloemen en tonen van rijp fruit. De mond is krachtig en goed afgerond met een lange, krachtige zachte afdronk. Past perfect bij zeevruchten, vis met « beurre blanc » saus, kalfsvlees, gevogelte met crème saus en morieljes.
Vincent Bouzereau is (10e generatie!) wijnboer in het wereldberoemde wijn gebied Meursault en is in het gelijknamige dorp gevestigd. Hij bezit in totaal 18 hectare aan wijngaarden in o.a. de dorpen Auxey-Duresses, Monthélie en Puligny Montrachet. Vincent zijn filosofie is simpel: “Om een goed fles wijn te maken, heb ik top kwaliteit druiven nodig”. Hij brengt om die reden dan ook veel tijd door in zijn wijngaarden om, na al het harde werken, in september druiven van topkwaliteit te kunnen oogsten.
De vinificatie/ het wijnmaken is ‘traditioneel Bourgondisch’. In de praktijk betekent dit dat de alcoholische vergisting en verdere ‘opvoeding’ van de wijn plaatsvindt in eikenhouten vaten van 228 liter. Hiervan wordt ieder jaar, afhankelijk van de wijn in kwestie, 15 tot 30% vernieuwd. De vinificatie en opvoeding in eikenhouten vaten geeft de wijnen een extra dimensie in finesse en kracht.
Meursault is een van de meest bekende witte topwijnen van de Bourgogne. De wijngaarden liggen in de Côte de Beaune, ten zuiden van de stad Beaune. Is de Côte de Nuits (noordelijk van Beaune) befaamd om de rode wijnen, de Côte de Beaune is dat om zijn witte bourgogne. Meursault is daar een wereldberoemd voorbeeld van. Talloze wijnboeren maken op de slechts 364 hectare die Meursault beslaat verschillende stijlen witte wijn. Dat varieert van ‘vettige’ wijnen, van de laaggelegen en veel klei bevattende wijngaarden, tot een frissere, meer verfijnde stijl van de kalkhoudende hellingen. Vincent Bouzereau maakt het laatste type wijn, met veel kracht en finesse.