Deze stijlvolle Spaanse wijn is droog, vol en zacht van smaak. Rijpe peer, meloen, citroen, perzik en nectarine met een subtiele toets vanille door de vergisting en rijping in eikenhouten vaten. De afdronk is lang en verfijnd met een prachtige minerale toets.
Deze wijn schenken als aperitief wijn van hoog niveau. om door te schenken bij voor- en hoofdgerechten uit de Aziatische, Europese en fusion keuken, op basis van schaal- (kreeft, krab etc.) en schelpdieren (coquille) en visgerechten met een verfijnde saus.
Pago de los Abuelos is het persoonlijke project van wijnmaker Nacho Alverez. Na jarenlang als wijnmaker voor verschillende Spaanse bodegas werkzaam te zijn geweest, werd het in 2015 tijd om voor zichzelf te beginnen. Met een diepe liefde voor het land dat hij van zijn grootouders heeft geërfd, zet Nacho zich in voor het behoud van het werk van zijn voorouders – zijn superhelden ‘les abuelos’. De grootouders van Nacho, Floripes en Guillermo, plantten voor het eerst de Barreiros-wijngaard in 1890. Hij bezit nu 6 hectare wijngaarden, gevestigd in het wijngebied van Bierzo.
Bierzo is een Denominación de Origen (DO) in het noordwesten van Spanje in de provincie Castilla y Leon. Onder invloed van wijnmakers als Raul Perez en Alvaro Palacios is het gebied de laatste 10 jaar een gevestige naam geworden in Spanje en daarbuiten. Het geldt als een van de meest interessante wijngebieden van Spanje, vol oorspronkelijke druivenrassen, oude wijnstokken en heerlijke wijnen.
Wijngaard en wijnmaken
Deze speciale wijn van de Godello druif is afkomstig van de Barreiros-wijngaard, met zeer oude wijnstokken, die in 1890!!! door zijn grootouders Floripes en Guillermo werd geplant. Met een zuidelijke oriëntatie, staan de wijnstokken op leisteenbodems met een helling van 40% en profiteren ze van een Atlantisch klimaat met mediterrane invloeden. Met de hand gecultiveerd en geoogst, waarbij droge landbouw wordt beoefend zonder irrigatie. Er worden geen pesticiden of herbiciden gebruikt.
Het druivensap van de Godello druiven wordt vergist in eikenhouten vaten van 600l. De wijn verblijft in totaal 8 maanden in het vat, rustend op de gistsporen om aan smaak- diepgang en -complexiteit te winnen.
Pers
92 points – Wine Spectator: ‘This expressive white delivers lively flavors of pear, kiwifruit, tarragon, grapefruit peel and vanilla, supported by juicy acidity. Quite rich, showing good focus and energy. Drink now through 2024. 200 cases made.’
91 points – Wine Enthusiast: ‘Apple and light oak aromas make for a creamy, slightly woody nose. On the palate, this barrel-aged Godello feels full and leesy. Flavors of melon, pear, vanilla, wood grain and wood spice fade with grace and consistency on an elegant finish.’