Deze tweede wijn van Château du Tertre (5e grand cru classé ) wordt gemaakt op basis van de selectie van onze jongste wijnstokken. De vinificatie en veroudering profiteren van dezelfde zorg als de Grand Vin, Chateau du Tertre.
U zult genieten van het karakter en de verfijning van deze Margaux.
De wijngaard: Bodem: perfect gedraineerde grindachtige heuveltjes vanaf 3 tot 5 m. Bebouwde oppervlakte: 52 ha
Druivensoorten: 43% Cabernet Sauvignon – 33% Merlot – 19% Cabernet Franc – 5% Petit Verdot
Leeftijd van wijnstokken: 15 tot 25 jaar oud
Aanplant dichtheid: 6 500 à 9 100 wijnstokken per / ha
Wijngaardbeheer: Bladverwijdering (18 ha geteeld in biodynamisch)
Snoeien: dubbele Guyot
Oogst: Met de hand geplukt gevolgd door de hand sorteren – Optisch sorteren
Gemiddelde opbrengst: 35 à 45 hL / ha.
De vinificatie: Tanks: beton, hout en roestvrij staal
Temperatuurbeheer: thermoregulatie, overpompen van de most: varieert per vat
Temperatuur tijdens de alcoholische gisting: 25 ° CVat tijd: 18 tot 28 dagen
Persen: horizontaal pneumatisch
Gemiddeld alcoholgehalte: van 13% tot 13,5% alc./vol.
Selectie: plot per plot management, jonge wijnstokken
Veroudering: Type vaten: 100% Franse eiken vaten (fijne korrel en medium toast)Leeftijd van de vaten: 45% nieuwe eik, 55% eikhouten vaten 2e jaar gebruik.
Elevage: 15 tot 17 maanden
Oversteken: Elke 5 maanden
Klaren: Eiwit