De tweede wijn van een top Château en dat blijkt door verfijning, elegantie en finesse van deze klassieke Bordeaux. Heerlijk aan tafel bij vleesgerechten van de koe en het schaap en bij rijpe (harde) kazen.
Deze tweede wijn van Château du Tertre (5e grand cru classé ) wordt gemaakt op basis van de selectie van onze jongste wijnstokken. De vinificatie en veroudering profiteren van dezelfde zorg als de Grand Vin, Chateau du Tertre.
U zult genieten van het karakter en de verfijning van deze Margaux.
De wijngaard: Bodem: perfect gedraineerde grindachtige heuveltjes vanaf 3 tot 5 m. Bebouwde oppervlakte: 52 ha
Druivensoorten: 43% Cabernet Sauvignon – 33% Merlot – 19% Cabernet Franc – 5% Petit Verdot
Leeftijd van wijnstokken: 15 tot 25 jaar oud
Aanplant dichtheid: 6 500 à 9 100 wijnstokken per / ha
Wijngaardbeheer: Bladverwijdering (18 ha geteeld in biodynamisch)
Snoeien: dubbele Guyot
Oogst: Met de hand geplukt gevolgd door de hand sorteren – Optisch sorteren
Gemiddelde opbrengst: 35 à 45 hL / ha.
De vinificatie: Tanks: beton, hout en roestvrij staal
Temperatuurbeheer: thermoregulatie, overpompen van de most: varieert per vat
Temperatuur tijdens de alcoholische gisting: 25 ° CVat tijd: 18 tot 28 dagen
Persen: horizontaal pneumatisch
Gemiddeld alcoholgehalte: van 13% tot 13,5% alc./vol.
Selectie: plot per plot management, jonge wijnstokken
Veroudering: Type vaten: 100% Franse eiken vaten (fijne korrel en medium toast)Leeftijd van de vaten: 45% nieuwe eik, 55% eikhouten vaten 2e jaar gebruik.
Elevage: 15 tot 17 maanden
Oversteken: Elke 5 maanden
Klaren: Eiwit