Aangenaam fruitig, verfrissend, soepel en elegant, barstensvol fruit met een subtiel kruidige toon. Past goed bij diverse pastagerechten met tomatensauzen, vlees van de grill (barbecue), pasta’s, pizza’s en een lekker gerijpt kaasje. Iets gekoeld gedronken (14 tot 18 C.) is deze wijn op zijn lekkerst.
Deze wijn is afkomstig uit de regio Weinviertel grenzend in het noorden aan Slowakije en in het oosten aan Hongarije. De Grüner Veltliner vormt hier het belangrijkste druivenras. Het familiewijngoed Diem, inmiddels in handen van de 5e generatie, staat nu onder leiding van Gerald Diem. Zijn stijl van wijnmaken is klassiek te noemen. Ongetwijfeld ligt hieraan ten grondslag de stage die hij tijdens zijn wijnstudie volgde in Bordeaux.
Weingut Diem bewerkt de wijngaarden al een aantal jaren volgens biologische principes, alle wijnen zijn inmiddels officieel bio gecertificeerd. Gemaakt van 100% Zweigelt druiven. Zweigelt is een kruising van de druivenrassen Sankt Laurent & Blaufränkisch. Veel van Gerald zijn wijnen staan met hoge waarderingen vermeld in de gezaghebbende Oostenrijkse wijngids Falstaff.
Pers
4 van de 5 sterren Perswijn. ‘Rode kers, frisheid, keurig sap, licht kruidig, puur, soepel, goede zuren’. Perswijn is Nederlands meest gelezen wijntijdschrift.