Dit is een werkelijk unieke wijn. Doordat Juan Carlos zich heeft ingespannen voor het behoud van de druif is hij de enige overgebleven wijnmaker die nog de Monastel de Rioja aangeplant heeft staan. Er is inmiddels veel onderzoek naar gedaan of er niet toch verwanten zijn, maar de druif blijkt een volledig uniek DNA te hebben.
“Ons wijnhuis biedt de exclusieve mogelijkheid om de enige wijn ter wereld te proeven die van dit unieke druivenras wordt gemaakt: Monastel de Rioja. Dit druivenras heeft middelgrote, compacte trossen met grote, bolvormige bessen met een hoge zuurgraad, een hoog alcoholpercentage en een gemiddelde kleurintensiteit. Er worden slechts 1200 flessen van deze biologische wijn per oogstjaar geproduceerd en hij rijpt 11 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten van Tronçais. De smaak is volumineus en vol, de neus is zeer kruidig met lichte balsamico-tonen die hem een werkelijk bijzondere persoonlijkheid geven.”
Qua structuur heeft de wijn veel te bieden en is daardoor zeer goed te combineren met bijvoorbeeld een T-Bonesteak. Koel deze wijn licht en geef deze veel lucht bij voorkeur.