Een zoete dessertwijn die bol staat van smaken die doen denken aan zoete kersen, rozijnen, honing, vijgen, chocolade en noten. Fluweelzacht en elegant van smaak. Om te combineren bij zoete nagerechten met chocolade, noten en gekonfijt fruit en fantastisch in combinatie met diverse blauwader- en gerijpte (harde) kazen.
De familie Bou Sleiman waarvan Joseph de 4e generatie is heeft er alles aan gedaan de hedendaagse kennis in huis te halen, tegelijk tradities te respecteren. Passie en erfdom van Vader op Zoon is de lijfspreuk sinds 1950 ! De beste Libanese wijnen komen uit de Bekaa-vallei, de hellingen van deze vallei vormen ideale klimatologische condities voor de teelt van blauwe druiven. Er zijn ongeveer 300 zonnedagen, terwijl het in de nacht goed afkoelt, er valt genoeg neerslag en druivenstokken kunnen tot 1000 meter hoogte geplant worden.
De bodem bestaat vooral uit kalk, de bodemgesteldheid maakt het mogelijk om elegante wijnen te maken. Tijdens de bloei- en rijpingsperiode van de druif is het erg droog, hierdoor komen er haast geen ziekten voor dus zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig. Dit komt uiteraard ten goede aan de kwaliteit van de wijn.