Een bijzondere, orange/oranje kleurige wijn, die een fascinerende explosie van aroma’s en smaken biedt: Citrusfruit en sinaasappelschil met wat oosterse kruiden, frisse aanzet, bittertje, frisse zuren. Een elegante orange wine met een lange afdronk. Wij raden aan deze wijn voor serveren te karaferen/ decanteren, om alle smaken in de wijn optimaal tot hun recht te laten komen. Deze witte wijn komt het best tot zijn recht aan tafel bij gerechten op basis van: Stevige vissoorten; tarbot, kabeljauw, zwaardvis, tonijn, eventueel met krachtige sauzen. Daarnaast combineert de wijn ook fantastisch bij kalfsvlees-, gevogelte gerechten en aromatische, kruidige gerechten uit de Arabische- en Aziatische keuken.
De eerste lading niet ontsteelde Cataratto druiven worden zeer zacht geperst en vergist (wilde gisten) 3 dagen in grote vaten van Accacia hout. De tweed persing wordt gevold door een maceratie op de schillen van 24 uur om meer smaak en kleur aan de druiven te ontrekken. De wijn wordt vervolgens in roestvrijstalen vaten vergist wilde gisten. Tot aan het moment van botteling rust de (orange) wijn op de gistsporen onderin de tank, om aan smaakdiepgang en complexiteit te winnen. Aan deze wijn is geen sulfiet toegevoegd, niet bij de ontvangst van de druiven in de wijnmakerij, tijdens het wijnmaakproces en ook niet tijdens of voorafgaand aan het bottelen.
Orange wine?
Orange wijn is een type wijn waarbij de de naam verwijst naar de oranje/koperkleurige/diep donkergele en in sommige gevallen bruine kleur van de wijn. Orange wijnen worden gemaakt van witte druiven waarbij de schillen en pitten mee gisten met het druivensap. In de schillen zit kleurpigment dat oplost in de wijn waardoor de wijn zijn oranje kleur krijgt. Wijnmakers die deze wijnstijl maken vindt je vooral in hoek van Vin Nature en bio- (dynamische) wijnmakers.