Dertig jaar geleden werden Monique en Gerard Biancone tot over hun oren verliefd op de Provence streek. In de buurt van Draguignan kochten zijn een oud landhuis met wijngaarden. Na de wijngaarden en het landhuis helemaal te hebben opgeknapt begonnen ze met het maken van wijn. Dit was een lang gekoesterde droom van Gerard, afkomstig uit een familie van Bordeaux wijnmakers.
Château Rasque staat onder leiding van Gerard en Monique’s dochter, Sophie Biancone. Zij studeerde rechten en oenologie (wijnmaken) en woonde en werkte een aantal jaren in Parijs. Maar het familiedomein bleef trekken en in 2005 keerde ze terug om samen met haar vader het bedrijf te runnen. Sophie is verantwoordelijk voor de wijngaarden én maakt samen met haar vader de wijnen.
Wijnmaken
De blauwe druiven Grenache en Cinsault worden met de hand geplukt en vervolgens ontsteelt, daarna licht gekneusd, om het sap vrij te maken en vervolgens enkele uren (2 tot 4 uur) koud ingeweekt. Deze koude inweking onttrekt kleur en aroma aan de schillen van druif. Vervolgens worden de druiven geperst. Het (rosé kleurige) sap wordt vervolgens vergist in temperatuur gecontroleerde, roestvrijstalen vaten om niets van de delicate aroma’s verloren te laten gaan. De alcoholische fermentatie duurt 20 dagen waarna beide wijnen (Grenache en Cinsault) worden geblend (gemixt). Grenache zorgt in de blend voor zachtheid en rondeur met smaken die doen denken aan perzik, sinaasappel en klein rood fruit. Cinsault zorgt voor een frisse, kruidige toets en smaken die doen denken aan frisse rode kersen en aardbeien.