Fraai zwarte bessen aroma. Mooie rijpe aroma’s van koffie en mokka en in de afdronk heel subtiel het vanille van de eikenhout rijping. Drinkt u deze soepel-krachtige rode wijn, per glas ‘los’ van de maaltijd, maar ook heerlijk bij borrelhapjes, appetizers, charchuterie en bij stevig rood vlees- of wildgerechten.
Wij zijn Jan & Gawie du Toit (J&G) ons bedrijf is gevestigd in de Robertson valley gelegen op ongeveer 160 km oostelijk van Kaapstad, Zuid-Afrika. Iedere dag zijn wij in onze wijngaarden en wijnkelder te vinden om de beste druiven te verbouwen en wijnen te maken. Door persoonlijk bij iedere stap betrokken te zijn garanderen wij de hoge kwaliteit van onze wijnen. In Robertson is de combinatie van klimaat, weer en bodemsamenstelling ideaal voor wijnbouw. De zomers zijn warm en een verkoelende bries vanuit de oceaan zorgt voor verkoeling in de wijngaarden, waardoor de druiven perfect kunnen rijpen. Dit zorgt ervoor dat we zeer duurzaam kunnen werken, we zijn dan ook ‘Sustainability Certified’.
Door de gevarieerde bodemsamenstelling van de Robertson vallei kunnen we veel verschillende druivenrassen aanplanten, die allemaal optimaal profiteren van de ideale groeiomstandigheden. En omdat we het ritme van de seizoenen volgen, plukken we onze druiven wanneer ze perfect rijp zijn. In onze wijnkelder gaan we zorgvuldig te werk om het beste uit de druiven te halen. Onze wijnen zijn heerlijk fris, vol en gul van karakter en een perfecte reflectie van ons harde werk en zoektocht om het beste uit onze druiven te halen.
Op een ochtend werden door Jan du Toit drie verzwakte babyblauwe kraanvogels gevonden. De vogels werden met liefde verzorgd tot deze weer gezond en sterk waren en daarom zijn de drie kraanvogels tot op de dag van vandaag het symbool voor de Du Toit familie.